Rejsemålet er lukket for sæsonen. Lige før sæsonen starter igen, vil vi opdatere siden med information om udflugter, træffetider m.m.

Rejs med børn

Der er mange, der tager børn, også spædbørn, med til Thailand. Det eneste, som måske kan være lidt anstrengende, er den forholdsvis lange flyvetur, men den plejer at være glemt efter en dags tid eller to. Sørg gerne for at forhåndsreservere bustransporten fra lufthavnen til hotellet hjemmefra, så den er ordnet, når I lander. 

Når I først er fremme på rejsemålet, er der ingen problemer. De fleste strande er børnevenlige. Når det gælder maden, kan I få både kylling og pommes frites, hvis dine børn ikke har så meget lyst til at prøve det lokale køkken. Ellers plejer de fleste børn at synes om fried rice og banana pancake. Med mindre dine børn er vant til at spise stærk mad, er det nok bedst at vente med de stærke retter med chili, til børnene bliver lidt ældre. Køb altid vand på flaske. Det er meget billigt, og det kan gøre hele forskellen mellem en fantastisk ferie og to hele uger med sygdom på hotelværelset. Ellers er det bare om at nyde ferien med børnene. 

Det bedste for en børnefamilie er formentlig at vælge et mindre hotel med bungalower eller et såkaldt resort. Her bor man ikke ret langt fra stranden, restauranten og værelset/lejligheden. Medbringer man desuden en babyalarm, har man alle forudsætninger for at få en fantastisk ferie. 

På stranden 
Solen er meget stærk i Thailand. Desuden opholder man sig ofte i nærheden af vand, hvilket gør, at solen brænder endnu mere, idet solens stråler reflekteres i vandet. Derfor er det vigtigt at beskytte sig godt mod solen. Medbring masser af solcreme med høj solfaktor hjemmefra eller køb solcreme i taxfreebutikken i afrejselufthavnen. Solcreme kan være ret dyrt i Thailand, så kan være en god ide at købe dette hjemmefra.

Vi anbefaler, at alle børn bruger særlige børnesolcremer med faktor 50 eller 50+. Vær ekstra opmærksom på børnene! De skal have en solhat/kasket, masser af solcreme og gerne en T-shirt på, når de er på stranden. Som voksen anbefaler vi også, at man dækker sig godt ind, og at man som regel starter med at bruge en faktor 50, som man gradvist kan nedtrappe til faktor 30 i løbet af ferien. Du behøver ikke være nervøs. Du skal nok blive brun alligevel. Vær opmærksom på, at en stor del sololier ikke har nogen solfaktor, hvis du køber dem i Thailand.


Restauranter 
Børn er både velkomne og populære overalt i Thailand, men der bliver sjældent gjort noget stort ståhej ud af dem på restauranterne. Restauranternes menukort indeholder som regel retter, som også små børn synes godt om såsom omeletter, kyllingesandwich, en frugttallerken og banana fritters. På visse restauranter findes der også børnemenuer, men på de mere lokale steder, kan man ikke forvente sig dette, og i stedet må du blto bestille en mindre portion. Derimod bør man aldrig forvente, at de har pusleborde og lignende. 

Babymad og bleer 
Babymad og bleer kan købes på:
V
elassorterede apoteker
I visse større fødevarebutikker, som fx Tesco Lotus eller Big C
På visse hoteller, som fx Sunwing Resort


Priseksempler:
Bleer (Pampers 40 stk.): ca. 250-300 baht. 
1½ liter vand: ca. 20-30 baht. 
Cola, 1 liter: ca. 30 baht. 
Babymad: ca. 50-80 baht pr. glas eller dåse.