Rejsemålet er lukket for sæsonen. Lige før sæsonen starter igen, vil vi opdatere siden med information om udflugter, træffetider m.m.

Helse

Vi har mange fantastiske rejsemål i vores program og synes, det er dejligt, at du har fundet vej til et af dem. Vores mangeårige erfaring som rejsearrangør har lært os, at der er visse ting, som vores gæster af og til ikke tænker over, når de besøger et land med en anderledes kultur og natur og et anderledes klima, end vi er vant til. Vi ønsker naturligvis, at din ferie skal blive så vellykket som muligt, så derfor vil vi gerne tilbyde dig nogle tips til ting, som kan være rare at tænke på.

Mad og drikke
• Vær omhyggelig med håndhygiejnen i forbindelse med måltider og toiletbesøg, eller når du har rørt ved kontanter. Brug gerne hånddesinfektionsmiddel. 
• Drik masser af vand - du mister ofte mere væske, end du tror. 
• Køb vand på flaske, hvis du er usikker på, om vandet fra vandhanen kan drikkes.
• Undgå kød, fisk og kylling, som virker underkogt, og mad, der har stået fremme længe ved stuetemperatur uden tilstrækkelig afkøling, eller som ikke er blevet holdt ordentligt varmt. 
• Isterninger er ofte fremstillet af almindeligt vand fra vandhanen og kan dermed udgøre en risiko. En enkelt isterning i glasset plejer dog ikke at udgøre et problem.

Sol og solbadning
Solen er ofte stærkere, end du tror. Husk at smøre dig ind ofte og meget for at reducere risikoen for at blive forbrændt og for at beskytte dig mod solens skadelige stråler. Hav gerne en T-shirt på, hvis du snorkler, eftersom UV-lys trænger gennem vand.". 

Dyr og natur
Undgå at klappe, made eller lege med områdets dyr, og lad heller ikke dine børn gøre det. Mange løse hunde, katte og andre dyr i Thailand er ikke tamme og kan have forskellige sygdomme, som kan kræve lægebesøg ved bid eller rifter. For at beskytte dig mod myg og andre insekter anbefaler vi, at du bærer lyst tøj, f.eks. langærmede bluser og lange bukser.

Vandmænd
Der er mange forskellige typer af vandmænd i havet. Flere af disse er brandmænd. De fleste er ufarlige, selv om det kan svide, hvis man bliver ramt af dem, men der findes også et fåtal giftige brandmænd. Hvis du er uheldig at blive ramt af en brandmand, er det vigtigt, at du ikke gnider på det forbrændte område. Hvis du får det dårligt, bør du opsøge en læge. Vores Spies-guider kan hjælpe dig med at kontakte en læge. Vær opmærksom på, at det ikke på nogen måde anbefales, at man undgår at bade i havet. Men ved du, at du er specielt følsom eller allergisk, bør du dog være forsigtig, f.eks. ved at holde dig til hotellets pool, indtil du ved, at tidevandet er på vej ud. Så er risikoen for vandmænd og brandmænd ved stranden minimal.

I Thailand informeres det oftest via hoteller eller direkte nede på stranden, hvis der udgøres fare for brandmand i vandet.


Hennatatoveringer
Vi fraråder både voksne og børn at få lavet tatoveringer med hennafarve, idet tatoveringerne ofte indeholder det stærkt allergifremkaldende stof PPD, der gør, at man kan opnå den helt rigtige farve. Har man først udviklet allergi mod stoffet, er der ikke noget, der kan fjerne allergien igen. Derfor risikerer man også fremover at reagere kraftigt på f.eks. hårfarvemidler, som kan indeholde PPD. 
I EU er det ulovligt at anvende farver med PPD til hennatatoveringer. På visse rejsemål sker det dog alligevel, så derfor er det sikrest helt at holde sig fra tatoveringerne. Hvis du alligevel får en hennatatovering og får en allergisk reaktion, vil vi kraftigt opfordre dig til at opsøge en læge og blive tilset og behandlet. 

Information om sygdomme som kan overføres via myg
Myg, mitter og sandfluer kan forekomme afhængigt af sted, årstid og tidspunkt på døgnet. Visse myg af slægten Aedes, som er almindeligt forekommende i tropisk og subtropisk klima, spreder visse sygdomme som f.eks. chikungunya, denguefeber og ZIKA. Smitten spredes udelukkende via myggestik og ikke ved kontakt med en person, som er smittet.

Symptomerne på ovennævnte tre sygdomme minder meget om hinanden; feber, hovedpine, ryg-, muskel- og ledsmerter samt blodsprængninger i øjnene. For ZIKA er der desuden indikationer på en forhøjet risiko for fosterskader i forbindelse med graviditet.

Det er vigtigt, at du omgående kontakter en læge, hvis du får tegn på ovennævnte symptomer. Forsøg ikke at behandle dem selv. 

Aedes-myggene er, til forskel fra mange andre myg, også aktive om dagen. Selv om risikoen for at blive smittet er lille, er det en god idé at beskytte sig mod at blive stukket. Vi anbefaler, at du beskytter dig mod myg og andre insekter med myggemidler samt lyst tøj med lange ærmer og ben, specielt om aftenen hvor myggene er mest aktive.