Rejsemålet er lukket for sæsonen. Lige før sæsonen starter igen, vil vi opdatere siden med information om udflugter, træffetider m.m.

Det thailandske køkken

Herunder giver vi jer et kort overblik over Thailands mest populære retter.

Pad Thai:
Kan sammenlignes med en wokret. Den består af stegte nudler med lynstegte grøntsager. Den serveres med et udvalg af kylling, rejer, kød eller tofu alt efter, hvad man ønsker. Serveres ofte med et drys cashewnødder ovenpå. Pad Thai anses for at være Thailands nationalret.

Fried Rice:
Denne ret består af stegte ris og kan også sammenlignes med en wokret. Den findes i utallige variationer med skaldyr, rejer, kylling eller vegetarisk. Man kan bestille den med et spejlæg ovenpå. Det er en af de sikreste retter at bestille, hvis man ved, at man har en lidt sart mave og lige skal vænne sig til Thailands mange ingredienser.

Karryretter:
Et væsentligt tema inden for thaimad er karryretter. De findes i alverdens afskygninger med alt fra supper og sovser til stegte grøntsager og egne blandinger af karry.

En traditionel karryret i Thailand består af hvide ris med små skåle af forskellige karrypastaer og kylling, rejer eller suppe ved siden af, så man selv kan blande, hvad man ønsker at spise.
Derudover findes der et utal af supper og sovser med forskellige styrker af karry, dertil  serveres ris. I disse supper og sovser kan man vælge alt fra kylling, rejer, tofu og grøntsager og tilpasse retten, præcis som man ønsker den. I de thailandske supper blandes der oftest kokosmælk i for at give sødme til retten.

I Thailand kendetegnes karrypasta oftest som en ”våd” krydderiblanding. Thaiernes karrypasta indeholder altid friske knuste chilier samt ingredienser som hvidløg, citrongræs og ingefær. Farven på den chili, som bruges, bestemmer farven på den thailandske karrypasta. Karrypasta findes i forskellige smagsvarianter:

Grøn karry – den mildeste. Til dig, som ønsker en smule styrke i maden.
Gul karry – denne kender vi hjemmefra som en mild og justerbar karry, men her i Thailand er den gule karrypasta en anelse stærkere og kategoriseres som ”medium” stærk.
Rød karry – den stærkeste karrypasta, bruges oftest i retten Phanang eller Massaman Curry.

Salater:
Ligger som regel ret langt fra vores grønne salater i Danmark. De indeholder ofte kylling, rejer, blæksprutter eller en anden slags kød.
En lille advarsel:  Thailandske salater er stærke. Her kan kokken virkelig vise sin begejstring for chili, og en salat kan være dækket med hakkede røde og grønne chilifrugter. Start forsigtigt ud, og bestil hvide ris til din salat.