Rejsemålet er lukket for sæsonen. Lige før sæsonen starter igen, vil vi opdatere siden med information om udflugter, træffetider m.m.

Mad og drikke

Det er billigt at spise godt i Thailand, og udvalget er enormt. På de mest populære rejsemål som f.eks. Patong kan prisniveauet være højere, men sammenlignet med Danmark er det alligevel altid meget billigt.

Det thailandske køkken er overvejende baseret på friske grøntsager og råvarer, som serveres sammen med enten ris eller nudler. Et særligt kendetegn ved det thailandske køkken er, at alle madretter er frisklavede og aldrig serveres fra et masseproducerende køkken. De fleste menukort virker ved første øjekast meget omfattende, men man opdager ret hurtigt, at det blot drejer sig om forskellige varianter af de mange retter.

Man skal være opmærksom på, at det thailandske køkken ofte består af mange forskellige krydderier og at de lokale er vokset op med at spise stærk mad. Når man bestiller stærk mad i Thailand, skal man derfor være klar over, at dette kan være en del stærkere, end man er vant til hjemmefra. Vi anbefaler derfor, at man bestiller "turiststærk" mad, hvis man ikke er god til at spise stærk mad, eller det som de lokale kalder for ”farang spicy”.

Nyttige ord
På de allerfleste restauranter er menukortet på engelsk, men det kan alligevel være sjovt at kunne genkende nogle af de mest almindelige ord. Stavningen kan variere noget, da man på thailandsk ikke benytter det vestlige alfabet, men i stedet oversætter lyden til bogstaver.

Oksekød - Woa
Fisk - Pla
Svinekød - Muu
Kylling - Gai
Ris - Kao
Nudler - Guay tiaw
Rejer - Gung
Vand - Nam